Free Support Forum - aspose.com

Custom Markers Pictures not showing in PDF

Dear,


I am using the bellow code to generate a pptx presentation using ASPose.Slide v. 7.3

private void CreateSlide()
{
System.Drawing.Image imgGreen =
(System.Drawing.Image)new Bitmap(@“C:\ASPoseTests\GreenMarker.png”);
ImageEx imageGreen = pres.Images.AddImage(imgGreen);

PresentationEx pres = new PresentationEx(“C:\ASPoseTests\Temp.pptx”);
SlideEx sld = pres.Slides[0];
ChartEx lChart = sld.Shapes.AddChart(ChartTypeEx.LineWithMarkers, 0, 0, 300, 300);
lChart.HasLegend = false;
lChart.CategoryAxis.IsVisible = true;
lChart.ValueAxis.IsVisible = true;
lChart.ValueAxis.MajorGridLines.FillFormat.FillType = FillTypeEx.NoFill;
lChart.ChartData.Series.Clear();
lChart.ChartData.Categories.Clear();
ChartDataCellFactory fact = lChart.ChartData.ChartDataCellFactory;
lChart.ChartData.Series.Add(fact.GetCell(0, 0, 1, “Series 1”), lChart.Type);
ChartSeriesEx series = lChart.ChartData.Series[0];
series.MarkerFill.Fill.FillType = FillTypeEx.Picture;
series.MarkerFill.Fill.PictureFillFormat.Picture.Image = imageGreen;
series.MarkerSymbol = MarkerStyleTypeEx.Circle;
series.MarkerSize = 15;
lChart.ChartData.Categories.Add(fact.GetCell(0, 1, 0, “C1”));
lChart.ChartData.Categories.Add(fact.GetCell(0, 2, 0, “C2”));
lChart.ChartData.Categories.Add(fact.GetCell(0, 3, 0, “C3”));
series.Values.Add(fact.GetCell(0, 1, 1, 12));
series.Values.Add(fact.GetCell(0, 2, 1, 18));
series.Values.Add(fact.GetCell(0, 3, 1, 15));
pres.Write(“c:\ASPoseTests\ASPoseTests.pptx”);
pres.Save(“c:\ASPoseTests\ASPoseTests.PDF”, SaveFormat.Pdf);
}

The problem I am facing is that in the PDF the custom pictures of the markers are not showing, kindly find attached “Custom Marker PDF.png” and “Custom Marker PPTX.png”. Please advise on how I can show the custom pictures markers.

Thank you in advance,
Sami Simon

Hi Sami Simon,


I have worked with the sample code shared by you and have been able to observe the issue specified in generated PDF. I have created an issue with ID SLIDESNET-34219 in our issue tracking system to further investigate and resolve the issue. This thread has been linked with the issue so that you may be automatically notified once the issue will be resolved.

We are sorry for your inconvenience,

The issues you have found earlier (filed as SLIDESNET-34219) have been fixed in this update. This message was posted using BugNotificationTool from Downloads module by mudassir.fayyaz