Free Support Forum - aspose.com

Excel to HTML - Wingdings Font not rendered

Hi,

I have an xlsx file ( Rendering_Font.xlsx ) with two objects.

  • one in cell 16B
  • one in cell 12F

When I save as HTML with Aspose.cells V19.9.0.0, the output is not correct. ( RenderingFont.html )

One of the two objects appear with a questionmark (?)

With Excel, the output is correct ( renderedWithExcel.htm )

All the file in the zip.

Thanks.

files.zip (23.9 KB)

@julien.mevel.isilog,

Thanks for the template file and output HTML files.

After an initial test, I am able to reproduce the issue as you mentioned. I found that font not rendered fine in the output HTML file format.
e.g
Sample code:

Workbook workbook = new Workbook("e:\\test2\\RenderingFont.xlsx");
workbook.Save("e:\\test2\\out1.html", SaveFormat.Html);

I have logged a ticket with an id “CELLSNET-46936” for your issue. We will look into it soon.

Once we have an update on it, we will let you know.

@julien.mevel.isilog

Please try our latest version/fix: Aspose.Cells for .NET v19.11.9 (attached)

Your issue should be fixed in it.

Let us know your feedback.
Aspose.Cells19.11.9 For .Net2_AuthenticodeSigned.Zip (5.0 MB)
Aspose.Cells19.11.9 For .Net4.0.Zip (5.0 MB)

Hi,

I made a test with Aspose.Cells in Version 19.12, but the problem always exists.
When saving the input file in HTML, there still has a question mark. (see screen shot)
Screenshot_1.png (2.5 KB)

Thanks.

@julien.mevel.isilog,

I tested your scenario/ case using the following sample code with Aspose.Cells for .NET v19.12 and it works fine. Please find attached the output HTML file(s) in the zipped archive for your reference.
e.g
Sample code:

Workbook workbook = new Workbook("e:\\test2\\RenderingFont.xlsx");
            HtmlSaveOptions options = new HtmlSaveOptions();
            workbook.Save("e:\\test2\\outRenderingFonts12.html", options);

Please make sure that your are using the latest verison/fix: Aspose.Cells for .NET v19.12. If you still find the issue, kindly do provide your output PDF file and HTML files via Aspose.Cells for reference, we will check it soon.
files1.zip (9.6 KB)

Hi,

Sorry, my mistake.
You were right, i had the bad Version of Aspose.cells.

So I confirm that this issue is solved with Version 19.12.
Thanks.

@julien.mevel.isilog,

Thanks for your feedback.

Good to know that the latest version/fix figures out your issue. Feel free to write us back if you have further comments or questions, we will be happy to assist you soon.

The issues you have found earlier (filed as CELLSNET-46936) have been fixed in Aspose.Cells for .NET v19.12. This message was posted using Bugs notification tool by Amjad_Sahi