We're sorry Aspose doesn't work properply without JavaScript enabled.

Free Support Forum - aspose.com

Formula using named range

dear support,


I have a webgrid that loads an excel.
In the excel is a named range called “data1”, defined by the formula : =OFFSET(…)
In a cell, I am calculating the average of the range ( =AVERAGE(data1)).

In excel, the formula is successfull.

However, when using in a webgrid, the formula cannot be resolved.

Attached is the Excel.

Thank you for this great product.

guido

Hi Guido,

Thanks for your posting and using Aspose.Cells for GridWeb.

We were able to observe this issue. The formula in cell D13 is not working and giving the value #REF?. We have tested it with the latest version but the problem is still persisting. We have logged this issue in our database for investigation. We will look into it and fix this issue. Once, the issue is resolved or we have some other update for you, we will let you know asap.

This issue has been logged as CELLSNET-42415.

I have also attached the screenshot for a reference.

C#


string filePath = @“F:\Shak-Data-RW\Downloads\test+(with+IP21).xlsx”;


this.GridWeb1.WebWorksheets.ImportExcelFile(filePath);

Screenshot:

thanls for looking into it.

For me this is an important issue.
If you fix it, also fix it in Aspose.cells, which is even more important to me.

thankls

guido

Hi,


As we have logged a ticket into our database, so we will try to fix the issue in GridWeb soon.

Regarding Aspose.Cells, I have tested your file by opening the file via Aspose.Cells APIs and then calculate the formulas and get the calculated value, it works fine with it already.
e.g
Sample code:

Workbook workbook = new Workbook(@“e:\test2\test+(with+IP21).xlsx”);

workbook.CalculateFormula();

Console.WriteLine(workbook.Worksheets[0].Cells[“D13”].StringValue); //5 -OK


Thank you.

Hi Guido,

Thanks for using Aspose.Cells for GridWeb.

We have looked into this issue. The cell D13 has a formula like this: =AVERAGE(‘SampleFile.xlsx’!data1)


Actually, we do not support file reference, if you set it as:=AVERAGE(data1)
then it will work fine.

dear support,

I am using an average function on a named range. Function AVERAGE(data1) works in Aspose.Cells verison 7.7.2.3.

Unfortunately, showing this in a gridweb fails to load and gives a #REF? result.
I am using version 6.0.0.2 of the aspose.cells.gridweb library.

guido





Hi,


Good to know that the issue is resolved by the new fix/version of Aspose.Cells for .NET v7.7.2.3.

Regarding the issue in Aspose.Cells.GridWeb, we are currently working over the issue and we will provide a fix as soon as it is fixed.

Thank you.

Hi Guido

Thanks for using Aspose.Cells for GridWeb.

We have fixed this issue.

Please download and try the latest version: Aspose.Cells
for GridWeb v6.0.1.2001
and let us know your feedback.

The issues you have found earlier (filed as CELLSNET-42415) have been fixed in this update.


This message was posted using Notification2Forum from Downloads module by Aspose Notifier.