Free Support Forum - aspose.com

Inconsistentency when exporting to Pdf and Excel for a workbook that contains a 100% Stacked Area chart, where the number format is Percentage and formatted as "0.0%"

There is an issue with export to Pdf and Excel for a workbook that contains a 100% Stacked Area chart, where the number format is Percentage and formatted as “0.0%”.

An Excel workbook is created with some values to act as a data source for a chart. Then this workbook is opened and a 100% Stacked Area chart is added and export to Pdf and Excel, using Aspose 20.1.0.

On exporting to Excel, additional zero is being added to the Value axis labels:
image.png (47.9 KB)

On exporting to Pdf, zero is being stripped off:
image.png (32.4 KB)

Please find attached a reproducible case:
Aspose_ChartingDataLabel.zip (5.1 MB)

Thanks for looking into this issue.

@adookhit,

Please notice, we were able to reproduce the issue as you have mentioned by using your sample code with your template file. An issue is logged with an id “CELLSNET-47133” for your issue into our database:

  • CELLSNET-47133 - Inconsistency when exporting to PDF and Excel for a workbook that contains a 100% Stacked Area chart having Percentage numbers formatting for its value axis.

Once we have an update on it, we will let you know.

@adookhit,
This is to inform you that we have fixed your issue (logged earlier as “CELLSNET-47133”) now. We will soon provide you the fixed version after performing QA and incorporating other enhancements and fixes.

Thank you for your response!

@adookhit,

You are welcome and stay tuned as hopefully we will share the fix within the next few days (3-5 days or so).

@adookhit,

Please try our latest version/fix: Aspose.Cells for .NET v20.1.11 (attached)

Your issue should be fixed in it.

Let us know your feedback.
Aspose.Cells20.1.11 For .Net2_AuthenticodeSigned.Zip (5.0 MB)
Aspose.Cells20.1.11 For .Net4.0.Zip (5.0 MB)
Aspose.Cells20.1.11 For .NetStandard20.Zip (4.1 MB)

@Amjad_Sahi,

Thanks for the fix.
It has fixed the issue.

Ajay

@adookhit,

Good to know that your issue is sorted out by the new fix/version. Feel free to contact us any time if you need further help or have some other issue or queries, we will be happy to assist you soon.

The issues you have found earlier (filed as CELLSNET-47133) have been fixed in Aspose.Cells for .NET v20.2. This message was posted using Bugs notification tool by Amjad_Sahi