Free Support Forum - aspose.com

Provider com.aspose.ms.java.utf7charset.provider.CharsetProvider not found

I got this error message:
Two slides are attached.

Thanks,
Chang Shin
<!–[if gte mso 9]>
<w:WordDocument>
<w:View>Normal</w:View>
<w:Zoom>0</w:Zoom>
<w:TrackMoves/>
<w:TrackFormatting/>
<w:PunctuationKerning/>
<w:ValidateAgainstSchemas/>
<w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid>
<w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent>
<w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText>
<w:DoNotPromoteQF/>
<w:LidThemeOther>EN-US</w:LidThemeOther>
<w:LidThemeAsian>KO</w:LidThemeAsian>
<w:LidThemeComplexScript>X-NONE</w:LidThemeComplexScript>
<w:Compatibility>
<w:BreakWrappedTables/>
<w:SnapToGridInCell/>
<w:WrapTextWithPunct/>
<w:UseAsianBreakRules/>
<w:DontGrowAutofit/>
<w:SplitPgBreakAndParaMark/>
<w:EnableOpenTypeKerning/>
<w:DontFlipMirrorIndents/>
<w:OverrideTableStyleHps/>
</w:Compatibility>
<w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel>
<m:mathPr>
<m:mathFont m:val=“Cambria Math”/>
<m:brkBin m:val=“before”/>
<m:brkBinSub m:val="–"/>
<m:smallFrac m:val=“off”/>
<m:dispDef/>
<m:lMargin m:val=“0”/>
<m:rMargin m:val=“0”/>
<m:defJc m:val=“centerGroup”/>
<m:wrapIndent m:val=“1440”/>
<m:intLim m:val=“subSup”/>
<m:naryLim m:val=“undOvr”/>
</m:mathPr></w:WordDocument>
<![endif]–>

sun.misc.ServiceConfigurationError: java.nio.charset.spi.CharsetProvider: Provider com.aspose.ms.java.utf7charset.provider.CharsetProvider not found

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}

<![endif]–>

HI Chang Shin,


I have worked with the presentation files shared by you using Aspose.Slides for Java 7.1.1 in Windows 7 x64 environment on my end. I have been able to access the presentations without any issue. For your kind reference, I have share the generated PDF from presentations as well. Can you please try using the specified version on your end and also share the complete details of the issue along with stack trace with us if there is still an issue.

Many Thanks,

I use java SE 1.6.0_35 version.
It is the trace:

sun.misc.ServiceConfigurationError: java.nio.charset.spi.CharsetProvider: Provider com.aspose.ms.java.utf7charset.provider.CharsetProvider not found
at sun.misc.Service.fail(Unknown Source)
at sun.misc.Service.access$000(Unknown Source)
at sun.misc.Service$LazyIterator.next(Unknown Source)
at java.nio.charset.Charset$1.getNext(Unknown Source)
at java.nio.charset.Charset$1.hasNext(Unknown Source)
at java.nio.charset.Charset$4.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.nio.charset.Charset.availableCharsets(Unknown Source)
at com.aspose.slides.b.co.do(Unknown Source)
at com.aspose.slides.b.co.do(Unknown Source)
at com.aspose.slides.b.co.(Unknown Source)
at com.aspose.slides.b.at.(Unknown Source)
at com.aspose.slides.b.as.do(Unknown Source)
at com.aspose.slides.b.as.do(Unknown Source)
at com.aspose.slides.b.cn.do(Unknown Source)
at com.aspose.slides.b.cn.createScaledRendering(Unknown Source)
at com.aspose.slides.rw.do(Unknown Source)
at com.aspose.slides.rr.int(Unknown Source)
at com.aspose.slides.rr.try(Unknown Source)
at com.aspose.slides.PictureEx.do(Unknown Source)
at com.aspose.slides.mJ.do(Unknown Source)
at com.aspose.slides.mJ.if(Unknown Source)
at com.aspose.slides.mJ.(Unknown Source)
at com.aspose.slides.GeometryShapeEx.do(Unknown Source)
at com.aspose.slides.GeometryShapeEx.for(Unknown Source)
at com.aspose.slides.PictureFrameEx.do(Unknown Source)
at com.aspose.slides.GroupShapeEx.do(Unknown Source)
at com.aspose.slides.SlideEx.do(Unknown Source)
at com.aspose.slides.SlideEx.do(Unknown Source)
at com.aspose.slides.AS.if(Unknown Source)
at com.aspose.slides.PresentationEx.do(Unknown Source)
at com.aspose.slides.PresentationEx.save(Unknown Source)
at com.all.crm.service.ConvertMSGtoPDF.process(ConvertMSGtoPDF.java:230)
at com.all.test.pdf.AsposeMsgToPdfTest.MsgToPdfTest(AsposeMsgToPdfTest.java:50)


Thanks,
Chang Shin

HI Chang Shin,


Thank you for sharing the stack trace with us. Before, I may add the ticket in our issue tracking system I request you to please share the complete environment details where by you are using Aspose.Slides for Java 7.1.1 and reproducing the issue. As I shared with you earlier that using JDK 1.6 in Windows 7 x64 environment did not reproduce the issue for me.

Many Thanks,

Did you use same version for window 7 64 bit java version?
Our company still uses 1.6 version.

Here is my java version and location:
Jvav version "1.6.0_35"
Java™ SE Runtime Environment (build 1.6.0_35-b10)
Java HotSpot™ 64 bit server VM (build 20.10.-b01, mixed mode)
C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_35

Thanks,
Chang Shin

Hi Chang Shin,


Thanks for your feedback. Yes, I am using Windows 7 x64 SP1 on my end. However, I am using JDK 1.6_27 on my end. I don’t feel that JDK can be issue. Please let me download the same JDK version as yours and I will share my further feedback in this regard that whether I am able to reproduce the issue or not. In mean while, I may suggest you to please try using some other machine with different JDK version if possible.

Many Thanks,

Web server Mac Pro Unix uses same version 1.6.0_35 as my window 7 Professional sp1.
There is lots of work to test different version.

Thanks,
Chang Shin

HI Chang Shin,


I have installed JDK 1.6_35 on my end. I have attached the snapshot of my configuration for your kind reference as well. I have not been able to reproduce the issue on my end. Can you please verify that you have reproduced the issue on Windows 7 x64 on your end. I would suggest you to please try using some other machine for your investigation as I have not been able to observe it on my end.

Many Thanks,

I found the problem.

aspose-imaging-1.7.0-jdk15.jar makes the trouble.
Without this jar file, it is ok.
I don’t know the details.

Thanks,
Chang Shin


Hi Chang Shin,


That is really appreciable that you have been able to identify and resolve the issue on your end.

Many Thanks,

Your team is working with image team?
We are going to buy java full version soon.

Thanks,
Chang Shin

Hi Chang Shin,


I like to share that there is no issue in Aspose.Slides and you may please log issue in Aspose.Imaging for the concerned issue. Aspose.Imaging team will help you better in this regard.

Many Thanks,

ok. I will

Thanks
Chang Shin