We're sorry Aspose doesn't work properply without JavaScript enabled.

Free Support Forum - aspose.com

Data Labels not displaying properly when saving

Hello,

I have a plot with a data label in the middle which I am using to cover up data points I don’t want to be shown. When saving the chart as either xlsx or pdf the data label does not position itself correctly.

Here is the original xlsx image:
image.jpg (131.6 KB)

Here is the image as an xlsx after saving it through Aspose.Cells:
image.jpg (113.9 KB)

And here is the chart after saving as a pdf:
image.jpg (138.6 KB)

Notice the datapoint being visible under the label.

Here is everything needed to reproduce the example.
PdfGen.zip (82.7 KB)

@brandendj,
We were able to observe the issue but we need to look into it more. We have logged the issue in our database for investigation and for a fix. Once, we will have some news for you, we will update you in this topic.

This issue has been logged as

CELLSNET-47819 - Data Labels not displaying properly when saving

@brandendj,
This is to inform you that we have fixed your issue now. We will soon provide you the fixed version after performing QA and incorporating other enhancements and fixes.

@brandendj
Please try the latest fix 21.1.2
Aspose.Cells21.1.2 For .Net2_AuthenticodeSigned.Zip (5.5 MB)
Aspose.Cells21.1.2 For .Net4.0.Zip (5.5 MB)
Aspose.Cells21.1.2 For .NetStandard20.Zip

Your issue should be fixed now.

Let us know your feedback.

The issues you have found earlier (filed as CELLSNET-47819) have been fixed in this update. This message was posted using Bugs notification tool by simon.zhao