Free Support Forum - aspose.com

Thumbnail generation is failing on linux container

Hi,

If a slide has any Connector object in it or a GroupShape has any Connector object in it then Thumbnail generation of slide using GetThumbnail method is failing on Linux containers. It works on windows machine.

On linux machine (docker), docker script includes
RUN apt-get update -y && apt-get install -y apt-utils
RUN apt-get install -y libgdiplus && apt-get install -y libc6-dev

Exception detail:
A generic error occurred in GDI+.
at System.Drawing.Graphics.FillPath(Brush brush, GraphicsPath path)
at .(GraphicsPath , Brush , Color , Single , Graphics )
at .(GraphicsPath , PointF , Brush , Pen , ​ ​ , ​ , Graphics )
at .(String , RectangleF , ​ , ​ ​ )
at . (String , RectangleF , ​ )
at Aspose.Slides.BaseSlide.( )
at Aspose.Slides.Slide.( , IShapeFrame , `2 , , InterruptionToken )
at Aspose.Slides.Slide.(Size )
at .(Size )
at .(Single , Single )
at .(Presentation , INotesCommentsLayoutingOptions , Int32[] , Single , Single )
at Aspose.Slides.Presentation.GetThumbnails(IRenderingOptions options, Single scaleX, Single scaleY)

Please help.

Thanks
Sarvesh

@mishra.sarvesh,
Welcome to our community! Thank you for the issue description. We need to know more details to figure out your case:

  • a presentation sample (you can compress the file to a ZIP archive and upload it)
  • a code example reproducing the error
  • the version of Aspose.Slides you are using
  • the version and distribution of Linux