We're sorry Aspose doesn't work properply without JavaScript enabled.

Free Support Forum - aspose.com

TickLabels are not visible when the no. of Ticklabel count is larger - Excel 2007 format

Hi,

In Excel 2007 format, the chart image is not displaying the ticklabels when the count is more (around 200).

But in 2003 format, the ticklabels are displayed, but the ticklabels have overlapped each other.

In both the cases the,
CategoryAxis.TickLabelSpacing is set to 1.
If this property is not set, then only a few ticklabels appear and the rest are hidden due to spaceing issue.

Will you please look into this issue.

Please find the attached code and the output files.

Thanks and regards,
Vinay

Hi,

Thanks for providing us the template files and sample code.

I have tested your issue and found it as you have mentioned. I have it into our issue tracking system with an id: CELLSNET-24438. We will look into it soon.

thank you.

Hi Amjad,

Any updates on this issue.

Thanks,
Vinay

Hi,

I am afraid, your issue is not resolved yet.
We will update you soon.

Thank you.


Hi,

Please use Aspose.Cells
for .NET 5.3.0.2


We have improved the program in this version. Now the labels of x can display in 2007 chart. But the labels still overlap. I think this is not a problem. The labels are more so that they can not play all in a limited plot area. The only two ways can do that.

  1. One is enlarging the plot area.
  2. Another is setting category.Tickspacing to fitted value.

Has this issue been resolved in the latest version of Aspose? I am still experiencing it in .net aspose cells 7.0.1.0.

Hi,

Yes, it is resolved.

If you are still having problem, then please provide us your simple sample runnable code to replicate the problem and the source/output xlsx files.

We will look into it and help you asap.

Hi,

Thanks for sending the files and the project to replicate the problem.

I have also tested it using the latest version:

Aspose.Cells for .NET v7.1.0


I am attaching it again on this thread for a future reference.

I will also need your expected output xls/xlsx file, you should make one with Ms-Excel and post here.

Anyway, I have logged this issue in our database. Development team will look into it and once the issue is fixed or we have some update, we will let you know.

This issue has been logged as CELLSNET-40298.

Reference:

adonohue:
Problem: Every row in the bar chart does not display a y-axis label when there
are a large number of rows (> 100) in Excel 2007. Attempted Solution:I found
and set the following properties in an attempt to resolve this problem. Setting
these properties did not solve the
problem.barChart.CategoryAxis.TickLabelSpacing =
1;barChart.CategoryAxis.TickMarkSpacing = 1; I have attached an image of an
Excel Axis Options dialog. I found that after I generated the excel file, if I
set the 'Interval between labels" property to “Automatic”, then every y-axis
label appears as required. Is there a property within Aspose that would allow us
to set the “Intervals between labels” to “Automatic” programmatically? The only
properties I could find that might affect this are the ones I have already
attempted (TickLabelSpacing and TickMarkSpacing).



I have attached simple sample runnable code to replicate the problem as you
requested. Let me know if you have any questions or problems. Instructions: You
should be able to unzip the file, open the solution, and press play to run the
program. The program will display a button…press it. Upon pressing the button
a report.xls file is generated within the bin/debug folder of the solution. Open
the report.xls and notice that the y-axis labels are displayed for every other
row in the bar chart. Our goal is to have one y-axis label visible for every row
in the bar chart. Thank you in advance. Aaron



I have attached the expected output as you requested.


Aaron

Hi,

Thanks for providing the sample code and the expected output file.

We have logged this issue in our database. Development team will look into it and fix the problems.

Once we will get some update/fix relating to it, we will let you inform asap.

Hi,.

Please download and try this fix:
Aspose.Cells
for .NET v7.1.0.4

The issues you have found earlier (filed as CELLSNET-40298) have been fixed in this update.


This message was posted using Notification2Forum from Downloads module by aspose.notifier.