Free Support Forum - aspose.com

Workbook.Save method is not working as expected

Hi Team,

Chart in excel sheet is not appearing as original chart after excel is saved through Aspose.
We have used below LOC to save excel.
var workbook = new Workbook(@“C:\Temp\Test.xls”);
workbook.Save(@“C:\Temp\Test_1.xls”);

Please help to resolve this issue.

@rpunde,

Please zip your input and output file(s) and attach it here, we will check your issue soon.

Attached both files.

ExcelReports.zip (9.4 KB)

@rpunde,
This issue is observed and logged in database for further investigation and a fix. You will bee notified here once any update is ready to share.

This issue is logged as:
CELLSNET-47595 - Chart not retained properly in Excel file while loading and saving it back

@rpunde,

Please try our latest version/fix: Aspose.Cells for .NET v20.9.1 (attached)

Your issue should be fixed in it.

Let us know your feedback.
Aspose.Cells20.9.1 For .Net2_AuthenticodeSigned.Zip (5.4 MB)
Aspose.Cells20.9.1 For .Net4.0.Zip (5.4 MB)

Hi Amjad,

Its working fine now. Thanks for support.

Thanks
Ranjana

Hi Team,

Today we have observed one more issue in pdf file.
In excel symbols are working fine but after converting pdf isung Aspose some symbols are missing.

Attached both input and output files.Test_2.pdf (82.5 KB)
SymbolIssue.zip (111.9 KB)

Thanks
rpunde

@rpunde,

Please notice, we were able to reproduce the issue as you mentioned by converting your template file to PDF file format. We found some symbols are missing in the output PDF in Excel to PDF rendering. We have logged a separate ticket with an id “CELLSNET-47614” for your issue. We will look into it soon.

Once we have an update on it, we will let you know here.

Hi Team,

Any updated on symbol issue?

Thanks
rpunde

@rpunde,

We are working over your issue and hopefully it will be sorted out soon.

Once we figure it out, we will update you here immediately.

@rpunde,
This is to inform you that we have fixed your issue now. We will soon provide you the fixed version after performing QA and incorporating other enhancements and fixes.

@rpunde,

Please try our latest version/fix: Aspose.Cells for .NET v20.9.6 (attached)

Your issue (logged earlier as “CELLSNET-47614”) should be fixed in it.

Let us know your feedback.
Aspose.Cells20.9.6 For .Net2_AuthenticodeSigned.Zip (5.4 MB)
Aspose.Cells20.9.6 For .Net4.0.Zip (5.4 MB)
Aspose.Cells20.9.6 For .NetStandard20.Zip (5.4 MB)

Symbol issue is resolved. Its working as expected.

Thanks
rpunde

@rpunde,

Good to know that your issue is sorted out by the new fix/version. Feel free to contact us any time if you need further help or have some other issue or queries, we will be happy to assist you soon.

Sure. Thanks for quick reply and good support.

Thanks
rpunde

@rpunde,

You are welcome.